mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Opmerking
  • De mail() functie is uitgeschakeld, het bericht kan niet verzonden worden.
BMX FLANDERSCUP Wong en Dubois kleuren verrassend recordwedstrijd in Ravels Print E-mail
 
RAVELS - Een duel Wong-Dubois: het is dit jaar nog niet vaak te zien geweest op de Belgische BMX-circuits. In Ravels konden ze lachen. De BMX Devils kregen de tweestrijd zondag onverwacht. En gratis. Wong won, Dubois werd tweede. Een dubbele verrassing.

Eerst was er het besluit van de twee om aan een ‘gewone' wedstrijd voor de Flanderscup mee te doen, nadien de toch wel verrassende zege van Steven Wong.

Waarom beiden plots in Ravels opdoken? ‘Omdat er toch geen andere wedstrijd voorhanden was en dit een enige gelegenheid om weer wat bij te spijkeren,' aldus Wong.

Dubois had ongeveer hetzelfde verhaal. Steevast in Frankrijk aan de slag, kwam ook de man uit Theux nog eens over. ‘Klaarstomen voor het BK van volgende zondag in Zolder', zo heette het.

Het vreemde aan het verhaal is voor de vaak in het Zwitserse Enichem pleisterende Wong, dat hij binnen veertien dagen de trip naar de finale van het EK in Noorwegen niet maakt. Heel vreemd, want Belgen die er in de ‘Challenge' rijden - dat is het EK voor jongeren die niet tot de elite of de juniorencategorie behoren - zijn er wel. De nationale selecties op kop, natuurlijk. Maar ook enkele losse deelnemers.

‘In Hong Kong werden de budgetten voor BMX flink teruggeschroefd en blijkbaar wil men geen geld meer besteden aan een EK in Noorwegen', aldus Wong. ‘En vermits ik niet van plan ben om de trip uit eigen zak te betalen, blijf ik thuis...'

Nochtans in grote vorm, zo bleek in Ravels. De Desselnaar met een dubbel paspoort van Belg en Hong-Kong-Chinees, reed er Arnaud Dubois in de twee wedstrijden die beiden tegenover mekaar stonden, telkens met een supersnelle start weg. BMX'en zonder één hapering.

Wong gaf in de halve finale zijn visitekaartje al af en bewees nadien dat dit geen toeval was. Ook in de finale klopte hij Dubois. In de hem eigen en vloeiende stijl. Laag over het stuur, geen hoge maar wel verre jumps.

Niet vermoeid van de vele wedstrijd die naar die finale leiden. Want er waren in Ravels omwille van de deelnemersaantallen (bijna 700 rijders!) enorm veel wedstrijden nodig om tot de ontknoping te komen. Wong verteerde het allemaal moeiteloos.

Frankrijk

Dat Arnaud Dubois afzakte, had meer te maken met de wedstrijd voor het BK dat er zondag in Zolder aankomt. Dubois zet in Belgische wedstrijden nog amper aan.

‘Ik train in Frankrijk, woon er halftijds en dus is het beter om mijn Europese campagne daar voor te bereiden en ook daar wedstrijden te rijden,' aldus Dubois. ‘Het peil ligt er veel hoger en dat is in het voordeel van mijn Europese wedstrijden. Hier heb ik amper nog iets te leren.'

BRON: Nieuwsblad - Andre Verhoeven

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs