mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Opmerking
  • De mail() functie is uitgeschakeld, het bericht kan niet verzonden worden.
Print E-mail

BMX 2000 Dessel organiseert EK-finale in 2013

De Europese bond UEC heeft de organisatie van de finales voor het Europees kampioenschap in 2013 toegewezen aan BMX 2000 Dessel. De Kempense club, die zopas haar 10-jarige bestaan vierde, haalde het van een kandidatuur uit Spanje. In die EK-finales komen meer dan 1.500 rijders uit heel Europa aan de start en die brengen vele duizenden supporters mee. “Dit is het ultieme wat we in Dessel kunnen bereiken,” reageert een uiterst tevreden voorzitter Frank Smets. De finaleronden vinden plaats tijdens het tweede weekend van juli. 

In mei vorig jaar organiseerde BMX 2000 Dessel twee wedstrijden die voor de junior- en eliterijders meetellen voor het Europees kampioenschap. Tegelijk kwamen ook de jeugdcategorieën in actie. Frank Smets: “We kregen voor de organisatie een dikke pluim van de UEC. Meer zelfs: ze informeerden of we geen interesse hadden om in 2013 de eindronden te organiseren.” Eind vorig jaar diende de club die aanvraag in en deze week kwam het bericht van de toewijzing via Ilija Kesic, de Tsjechische voorzitter van de BMX-afdeling binnen de UEC.

 

Het verschil met de gewone en de eindronden is dat de wedstrijden gespreid worden over drie i.p.v. twee dagen. De juniors en elite rijden dan hun laatste twee wedstrijden voor het EK. Voor de jeugd- en cruisercategorieën vormen de wedstrijden het eigenlijk Europees kampioenschap. Er komen dubbel zoveel rijders aan de start dan in de gewone Europese ronden. “Dat houdt in dat we extra camping moeten voorzien, voor zo’n 500 caravans en mobilhomes in totaal,” legt Frank Smets uit. “En er moet ook een tweede tribune rond het parcours, samen met extra parking voor auto’s, meer ruimte om de nationale teams een plaats te geven, enzovoort.”

 

Voor de Europese finale zal ook het parcours beperktt worden aangepast. De laatste bocht gaat wat achteruit zodat het parcours 25m langer wordt en er komen aanpassingen aan de bulten om het spektakel te verhogen. Die werken zullen al eind 2011 worden uitgevoerd.

 

“Het wordt alleszins opnieuw spannend en iets om weer naaruit te kijken,” aldus Frank Smets. “We hebben de ervaring van vorig jaar en dat draaiboek kunnen we grotendeels opnieuw gebruiken, al heeft dit toch nog een grotere dimensie. Voor onze club is dit het hoogst bereikbare. Voor een wereldkampioenschap hebben we sowieso niet de accommodatie.” Op de clubtruien voor volgend seizoen zal al een vermelding komen van de EK-finalerondes in 2013.

 

 Paul Huysmans

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs