mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Opmerking
  • De mail() functie is uitgeschakeld, het bericht kan niet verzonden worden.
Ynske Van Tichelt pakt tweemaal brons op EK Print E-mail

 

 Afgelopen weekend vonden in het Italiaanse Perugia ronde 3 en 4 van het Europees kampioenschap BMX plaats. Acht rijders van BMX 2000 Dessel maakten de verre verplaatsing. Ynske Van Tichelt kon twee dagen beslag leggen op de derde plaats bij de girls 13/14. Finaleplaatsen waren er verder voor Tori Van de Perre (junior woman) en Karo Vertessen bij de girls 11/12. 

Op het zeer technische en gevaarlijke parcours regende het valpartijen. Belangrijkste slachtoffer was regerend Europees kampioen bij de elite Martijn Scherpen, die zaterdag met verschillende breuken naar het ziekenhuis werd gebracht. Omdat de ziekenwagen herhaaldelijk over en weer moest rijden, liep het programma bij de elites zaterdag meer dan twee uur uit. Omwille van het gevaar kwamen de rijders van het Nederlandse nationale team en nog enkele anderen zoals Desselaar Steven Wong zondag niet meer aan de start.

 

Bij die elites werd Toon Jacobs zaterdag uitgeschakeld in de 1/8ste finales, hoewel hij een groot deel van de race op een kwalificeerbare vierde plaats reed. Zondag geraakte Toon niet door de kwalificatiereeksen. Ook Steven Wong werd zaterdag uitgeschakeld in de reeksen.

 

Bij de junior woman legde Tori Van de Perre zondag beslag op de zesde plaats in de finale, terwijl ze zaterdag net werd uitgeschakeld in de halve finales. Leeftijdsgenote Shannen Smets eindigde zaterdag zevende in de halve finale en werd zondag uitgeschakeld in de reeksen. Bij de dames van 13 en 14 jaar oud mocht Ynske Van Tichelt twee dagen naar het podium om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Bij de meisjes van een leeftijdscategorie jonger behaalde Karo Vertessen zaterdag een vierde en zondag – na een val in de trainingen – een zesde plaats.

 

Senne Hannes (boys 9/10) eindigde zaterdag zesde in de halve finale en ook zondag werd hij uitgeschakeld in die halve finale. Hetzelfde overkwam Nick De Proost beide dagen in de Sportklasse.

 

 

 

 

Bron: PM BMX 2000

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs