mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Opmerking
  • De mail() functie is uitgeschakeld, het bericht kan niet verzonden worden.
Elke Vanhoof in Europese finales Print E-mail

In het Italiaanse Perugia werd er gestreden voor het Europese kampioenschap BMX. Voor Elke Vanhoof is het haar eerste jaar bij de Elites. Begin April tijdens de eerste EK ronde in het Franse Besançon was al duidelijk dat Vanhoof in staat was om ook in de hoogste dames klasse Europese finales te rijden. De kwalificaties en kwart finale bleken geen enkel probleem, enkel een val in de halve finale kon haar in Frankrijk uit de finale houden.

Het tweede Europese weekend van het nog prille BMX seizoen was het dan toch raak. Op Zaterdag lukte het nog net niet en eindige Elke op een 5e plaats in de halve finale terwijl de vier eerste doorstoten. Op Zondag wist ze wel de finale te bereiken, in de kwalificaties mocht ze het meteen opnemen tegen Wereldkampioene Sarah Walker uit Nieuw-Zeeland, ze wist hiervan twee manches te winnen en eindigde één keer derde achter Walker en de Tsjechische Aneta Hladikova.

Ook in de halve finale liep het vlot en eindige Elke Vanhoof als eerste, de andere halve finale werd gewonnen door Sarah Walker. De Nieuw-Zeelandse koos voor startplaats 1 terwijl  Elke zich op plaats 2 zette. Beide kwamen ook als eerste uit het starthek, de wereldkampioene kwam van binnenuit naar buiten gereden zodat Elke genoodzaakt was hetzelfde te doen Walker kon perfect de eerste bocht ingaan, Vanhoof moest even inhouden waarvan enkele profiteerde om onderdoor te komen Uiteindelijk eindigde Elke op een zesde plaats. In de tussenstand van het Europese kampioenschap staat ze momenteel op plaats nummer vier.

Sinds begin dit jaar houdt Elke Vanhoof zich enkel nog met BMX bezig en momenteel is er ook weinig tijd voor wat anders. Maandagavond terug vanuit Umbrië om dan snel haar koffers te pakken en met de nationale selectie terug naar Kopenhagen te vliegen waar ze haar eerste wereldbekerwedstrijd als Elite zal rijden. In Denemarken mag Elke het opnemen tegen de absolute wereldtop. In het jaaractieplan Topsport 2010 heeft Wielerbond Vlaanderen Elke Vanhoof voorgesteld als beloftevolle jongere en is het noodzakelijk om aan deze internationale wedstrijden deel te nemen om eventueel een selectie te kunnen afdwingen voor de Olympische Spelen 2012 te Londen. Tijdens de voorstelling van het damesteam van Topsport Vlaanderen liet de Belgische wielerbond zich bij monde van Jos Smets, directeur sport, ontvallen dat men op de spelen van 2012 maar liefst acht of negen meisjes wil zien. Wel in verschillende disciplines uiteraard. In het BMX wil men graag Elke Vanhoof afvaardigen.

Bron: BMXontour

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs