mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Opmerking
  • De mail() functie is uitgeschakeld, het bericht kan niet verzonden worden.
Toppers aan de start op Topcompetitie in Dessel Print E-mail
Zondag 30 mei zakt het kruim van de Belgische BMX-wereld af naar het Joël Smets BMX Circuit in Dessel voor de vierde manche om de Topcompetitie. Er worden meer dan 500 rijders uit heel Vlaanderen en Wallonië aan de start verwacht. Talrijke thuisrijders zullen trachten hun leidersplaats in de tussenstand te verdedigen en mogelijk zelfs uit te breiden. Voor het publiek betekenen de wedstrijden spektakel van het hoogste niveau.

 


Voor de rijders van BMX 2000 Dessel is het geleden van de Europese wedstrijden in mei vorig jaar dat ze nog voor eigen publiek hebben kunnen fietsen. Het leidt dus geen twijfel dat ze zich van hun beste kant willen tonen. In ieder geval is eliterijder Toon Jacobs erop gebrand om de overwinning in de wacht te slepen in de hoogste categorie. Hij staat trouwens aan de leiding in de rangschikking bij de juniors-elites, gevolgd door een andere Desselaar Mathias Somers. Bij de juniors-elite dames voert Shannen Smets het klassement aan.

Maar ook in de jongere leeftijdsgroepen doen de rijders van BMX 2000 Dessel het opnieuw uitstekend. Bij de boys 14 jaar heeft Arne Van Steenbergen zich naar een voorlopige tweede plek gereden. Een jaartje jonger vinden we Mathijs Verhoeven op nummer één. Bij de boys 11 jaar is het uitermate spannend met slechts twee puntjes verschil tussen leider Sil Huysmans en de tweede Brett Jacbos. Eenzelfde scenario bij de boys 10 jaar met op één Seppe Caers, op de voet gevolgd door Pjotr Paeshuyse. Bij de boys 9 jaar zal Wout Geukens, door enkele valpartijen momenteel derde, er alles aan doen om weer aansluiting te vinden bij de leider.

Ynske Van Tichelt staat momenteel op de tweede plaats bij de meisjes 12-14 jaar en hoopt na Dessel de leiding te pakken. Bij de jongste meisjes zijn de plaatsen 1 en 2 nu al voor Dessel met respectievelijk Kjelle Poets en Jenna Verbraeken.

De wedstrijden op zondag 30 mei op het Joël Smets BMX Circuit verlopen in twee blokken. De leeftijdsgroepen tussen 5 en 11 jaar rijden vanaf 10 uur hun reeksen, gevolgd door hun kwart, halve en finales. Vanaf 15 uur komen de 12-jarigen t.e.m. de elites aan de beurt. Het parcours ligt achter de nieuwe sporthal van Dessel aan Brasel. Toegang € 2,5. Kinderen gratis. Meer info op www.bmx2000.be

Bron: PM BMX 2000 Dessel
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs