mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Opmerking
  • De mail() functie is uitgeschakeld, het bericht kan niet verzonden worden.
Radiofiguur Peter Vandeveire kwam BMX'en bij BMX 2000 in Dessel Print E-mail

Donderdagavond kwam MNM radiofiguur Peter Vandeveire BMX les nemen in Dessel. Hij deed nadat hij een uitdaging verloor van Voorzitter Frank Smets in het OBV spel op MNM. De bekende radiostem moet dan een "Onbekende Bekende Vlaming"(OBV) raden.  Peter kon Stany Crets niet raden en kwam zo zijn afspraak na.


In een autoracepak en mét helm verscheen Peter Vandeveire op de piste van Dessel. Hij kreeg van Frank een fiets ter beschikking. Peter werd omringd door een hele meute jonge BMX'ers, die aan zijn lippen hingen. Zo zette hij zijn eerste pasjes in de BMX. Na enkele voorzichtige pogingen, waagde het MNM-boegbeeld zich aan het starthek. Onder luid gejoel ging hij naar beneden.Dat beviel hem zo goed dat hij enkele pogingen ondernam.

Vandaag zendt de regionale zender ATV zijn capriolen uit. Wij waren er ook bij en onze fotograaf schoot mooie beelden. Je kan ze bekijken op www.fotopatch.smugmug.com.

Achteraf was Peter Vandeveire bijzonder opgetogen over zijn BMX avontuur.'Het beviel me heel goed. Het is een zwaar onderschatte sport eigenlijk. Ik ben ook moe, dat had ik niet verwacht. Onze redacteur Stan had me vooraf al gezegd dat hij het geweldig vond. Ik kon me er eigenlijk niets bij voorstellen. Wel zo iets van: mannen op ne kleine velo en we zien wel. Ik had op Eurosport wel  flarden gezien van de sport.  Het is een heel mooie combinatie van intensieve, fysieke en technische aspecten. Alleen de start al, maakte veel indruk.  Dat was ook het moeilijkste, vond ik. Dat soort sporten is zo explosief en intensief. Ik besef dat ik iets aan mijn conditie moet doen. Ik raad het iedereen aan. Het is een toffe sport. Je bent altijd buiten,hé.  Als je valt, doe je jezelf geweldig veel pijn, denk ik. Je kan er geweldig veel spektakel mee maken,’besloot de sympathieke radiopresentator.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs