mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Opmerking
  • De mail() functie is uitgeschakeld, het bericht kan niet verzonden worden.
Brons voor Tori Van de Perre op EK BMX in Valkenswaard Print E-mail

 

De voormalige WK-piste van Valkenswaard was het voorbije weekend het decor voor de 7de en 8ste manche van het EK BMX. De nationale selectie bestond uit Tori Van De Perre bij de junior women en Elke Vanhoof bij de elite women. Aan de wedstrijden voor de Challenge klassen namen meer dan 100 Belgische renners deel. Slecht nieuws kwam er van Toon Jacobs. Hij kwam zwaar ten val en blesseerde zijn schouder ernstig.


Elke Vanhoof presteerde naar goede gewoonte opnieuw zeer sterk in de reeksen. Ze won drie van haar zes reeksen en kon zich beide dagen plaatsen voor de finale. Zaterdag zette ze de beste prestatie van haar Europese campagne neer: ze vatte de voorlaatste rechte lijn in 7de positie aan, maar sprong letterlijk 3 van haar concurrenten voorbij en eindigde knap 4de. Zondag behaalde Elke de 7de plaats in de finale.


Tori Van De Perre werd zaterdag 8ste in de finale. Zondag verliep de start minder dan verhoopt: Tori werd pas 5de in de eerste reeks en moest beter doen om zich te plaatsen voor de finale. Dankzij een 2de en 3de plaats in de volgende reeksen lukte dit gelukkig wel. In de finale nam Tori een sterke start. In de eerste bocht ontweek ze heel alert een valpartij en samen met Taylor en Van Benthem reed Tori weg van de rest van de deelnemers. Ook voor Tori was deze verdiende 3de plaats haar beste Europese prestatie van het seizoen.


De renners in de Challenge klassen waren samen goed voor 6 podiumplaatsen. Yentl Nijs zorgde bij de Girls 9/10 voor de enige Belgische overwinning. Bij de Cruisers 17/24 was er zilver voor Nick de Proost op zaterdag en brons op zondag. Ook Alain Deschagt (Cruisers 40/44), Seppe Caers (Boys 9/10) en Karo Vertessen (Girls 11/12) behaalden brons.

Uitslagen EK-ronde 7:


- Junior Women: 1. Smulders (NED), 2. Van Benthem (NED), 3. Hereijgers (NED), 8. Van De Perre
- Junior Men: 1. André (FRA), 2. Martinez (FRA), 3. Birkeland (NOR)
- Elite Women: 1. Klaus (NED), 2. Seesing (NED), 3. Hladikova (CZE), 4. Vanhoof
- Elite Men: 1. Van der Biezen (NED), 2. Hamon (FRA), 3. Matisons (LAT)

 

Uitslagen  EK-ronde 8:

- Junior Women: 1. Van Benthem (NED), 2. Taylor (GBR), 3. Van De Perre
- Junior Men: 1. André (FRA), 2. Van Gendt (NED), 3. Martinez (FRA)
- Elite Women: 1. Reade (GBR), 2. Klaus (NED), 3. Hladikova (CZE), 7. Vanhoof
- Elite Men: 1. Hamon (FRA), 2. Van Gorkom (NED), 3. Matisons (LAT)

Bron: PM Wielerbond Vlaanderen - Michel Vermeiren

 

Reacties  

 
0 #1 stijn 2010-06-09 17:54 ale proficiat Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs